Pamiętacie pyszne serniczki ze spotkania klubowego w wykonaniu naszej klubowiczki Kasi Niewiadomskiej?  Kasia przed chwilą podesłała mi przepis. Od razu wrzucam na naszą stronę.

--------------
Sos-mus owocowy zrobiłam z wiśni i nalewki wiśniowej, na górę do ozdoby użyłam wiśni z tejże nalewki. W moich serniczkach znalazła się też dodatkowo, na górze, kruszonka   upieczona z orzechów włoskich i masła (kruszonkę na górze można pominąć)

Do przygotowania deseru posłużył mi thermomix, ale można poradzić sobie bez tego urządzenia w następujący sposób:

1. herbatniki można pokruszyć drobno a następnie zmielić blenderem
2. ser biały można zmiksować mikserem lub blenderm
3. wszystkie składniki masy serowej można wymieszać mikserem
4. owoce do sosu- musu, można zmiksować lub zblendować dostępnymi    urządzeniami
5. słoiczki można zagotować  przy pomocy innych naczyń przeznaczonych do gotowania na parze, lub w piekarniku

Do przelewania masy serowej  do słoiczków, użyłam lejka zrobionego z butelki po mleku (odcięłam górną część butelki)
Deser ozdobiłam listkami mięty.

Więcej informacji znajdziecie pod tym linkiem http://www.thermoprzepisy.pl/desery/sernik-z-varomy/
ŻYCZĘ SMAKOWITYCH SERNICZKÓW

Kasia Niewiadomska


Brak komentarzy


Napisz komentarz

Obrazek Captcha